Vinbär har alltid varit surt i min smak men det passar perfekt med söta tillbehör. Strö lingonen över. Så även om jag ej äter vinbär så passar det perfekt att baka och laga på med en söt kontrast
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Enkla, roliga och goda kalaskakor fick det bli i söndags. Bland annat dessa strösselkakor. Busenkla och barnen älskar dom, för vilket barn älskar inte strössel
Här kommer en vårfin strösselkaka som kan passa fint till påsken. Denna kaka har jag själv testat fram strax efter det att jag hade varit på kurs med Mia Öhrn
Mixa lingonenmed mixerstav. Tryck ut degen i en form med löstagbar form. Blanda creme fraiche, kesella,vaniljkesella,vaniljsocker,lingonsylt och kryddor
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Rör smör mjukt ihop med socker och vaniljsocker. Lägg 15 skivor var på två plåtar med bakplåtspapper, platta till skivorna lite och tryck fast lite strössel på varje kaka
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än. Lag till 1-1,5 liter lingon. 1 dl ättiksprit, 12%2 dl socker3 dl vatten½ tsk salt1 bit hel kanel5 hela nejlikor1 lagerblad1 liter lingon. Häll den svala lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. 1-1,5 liter lingon. 1 liter lingon
I vårt hem fanns det inte en enda liten kaka att bjuda på. Alltså tog jag ut smör ur kylen och lät det stå framme till dess att det blev mjukt så jag kunde baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.