Lingonen kan man frysa insom dom är och färskröra lite efterhand. Det är så smart och enkelt och det finnsingen ursäkt i världen att köpa smakfattiglingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Rårördalingon passar utmärkt till köttfärsrätter som köttbullar, pannbiff och Köttfärslimpa. Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Enkelt att göra men riktigt gott tillbehörtill köttbullar, stekt strömming, wallenbergare. 200 gr frysta lingon0,5 dl strösocker(pepparot det har Mats lärt mig)Tinalingonenlite och vispa de med elvispentill det konsistensenblirsom sylt om du skall ah det vilt så tillsätt gärna pepparot. 200 gr frysta lingon
Jag har tjuvstartat lingonsäsongenidag, trots att det egentligen var lite för tidigt. Jag plockade inte så mycket, bara till kvällens behov - men jag fick med mycket omogna bär
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Rensa och skölj lingonen. Lägg dem i en bunke. Tillsätt sockret, litei taget. sylten med en trägaffel eller slev tills sockret löst sig och bären blivitmosiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.