Vispa ihop senap, äggulor, vitlök, grädde, yoghurt och parmesan, och smaka av med salt och peppar. Fet fisk som strömming - liksom även lax och makrill - innehåller massor med båda delarna, och äggula är fullt med soligt D-vitamin
Det finns i huvudsak gula och bruna senapskorn, och när man tillverkar senap males fröna och pulvret blandas med vatten och syra (t ex vinäger) för att smaken ska framträda
Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Blanda ihop grädden, mjölken,äggen, osten, örternaoch kryddorna, häll över strömmingarna. Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen
Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Rätten funkar fint även med â€gammalâ€potatis. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Servera med kokt potatis och råkostsallad. Rulla strömmingen med skinnsidan inåt. 1salt och peppar. 1300 g Strömminingsfiléer salt och peppar 1 tsk matfett 1 st purjolök dm 1 msk kaviar 1 msk gräslök skivad 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk majsstärkelse Servera med. 225°Salta och peppra strömmingen på den köttiga sidan. 1Vispa samman kaviar, gräslök och grädde och häll över strömmingsrullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.