Krydda med krossad vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad, dillstjälkar, rödlökar och lite salt. Smöra en brödskiva, lägg på sallad, strömmingsfiléer, en äggklyfta och crème fraiche
Lägg i äggen i mjölken och rör om med visp eller gaffel tillsammans med aningen ansjovisspad och smaka av med peppar, kanske lite salt också (tänk på att ansjovisen ger sälta)
Lägg strömmingsfiléernamed köttsidan upp på ett smörpapper. Servera strömmingen varm, ljummen eller kall med kokt potatis eller potatismos och gröna ärter
Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Boquerones – strömmingpå spanskt vis med chili och färska örter – perfekt på kräftskivan. Sila av den saltade citronsaften och låt bli väl avrunnen och lägg strömmingfiléernapå en tallrik eller ett serveringsfat som inte är helt platt utan har något pytte-djup
Rökt strömming kallas för böckling och är också god att servera med spenat- eller nässelstuvning. Lägg fisken på spenatbädden och garnera dessutom fatet med rensade räkor, citronklyftor och dillkvistar
Vi tog fasta på varningen och hamstrade några extra burkar medansjovis så länge det fanns. Innan julhysterin drog igång varnades det för ansjovisbrist och därför valde man att göra ansjoviskryddad sill att fylla tomrummet i affärens hyllor med
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.