Stekt tonfiskfilé. När jag för bara någon vecka sedan var påblixtvisit i Viareggio för en natt tillsammans med vänner föreslog jag ett återbesök på Don Quixote – bara för att få berättat för mig att restaurangen har stängt
Stekt bulgur/ris/matvete/liknande har jag gjort förut och det är verkligen perfekt restmat. Ganska bra nu när jag inte har tid att laga lika mycket mat och resten av familjen inte tycker att det är lika kul att hålla på och exprimentera i köket
Boquerones – strömmingpå spanskt vis med chili och färska örter – perfekt på kräftskivan. Sila av den saltade citronsaften och låt bli väl avrunnen och lägg strömmingfiléernapå en tallrik eller ett serveringsfat som inte är helt platt utan har något pytte-djup
Har ni inte testat innan så är det hög tid nu att återuppliva den gamla strömmingen, på mormors vis. När vi nu ändå är lite inne på gamla sägner och påsktraditoner så tänkte jag bjuda er på en riktigt gammal klassiker - stekt inlagt strömming
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Vispa ihop ägg och grädde. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.