IngredienserPortioner. 2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakadefisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienserochminimaltmed förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
Själva fisken ugnsbakas bara medliteflingsaftoch pressad lime på låg ugnsvärme. När såsen svalnat till ljummet rör du ned parmesanoch smetana/crème fraiche
ex sardeller om man gillar det, eller bacon som knaperstekts först. Det vankas ugnsbakad torsk här idagoch det blir en färggrann fiskmiddagmed små tomater, örter, zucchiniochkapris
När fisken är färdigstekt lägger du upp den på ett fat. Vi har här använt torskfilé från fiskbilvilketnaturligtvis är strået vassare än fryst, men går naturligtvis också
Lägg tillsist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivoljaochbalsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Servera tillstekttorskoch kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsktill äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fiskenoch sen ordentligtmedvitpeppar så det smakar något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.