Chermoula 1 dl finhackad persilja 2 msk finhackad färsk koriander 2 st vitlöksklyftor finhackade 1 tsk paprikapulver 1 nypa chiliflakes 2 msk olivolja salt och svartpeppar Strömming 8 st strömmingsfiléer 1 st squash 1 st röd paprika 1 st rödlök 2 msk olivolja 4 prt kokt kamutvete couscous eller bulgur Till servering tomatsallad med oliver och dressing
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Börja med att koka lagen, och låt den svalna. Jag har inte alltid förstått denna rätts storhet, även om den har varit ständigt närvarande på jul och påskkalas, på mormors middags bord eller på husmanskosts-veckan i restaurangskolan
Detta recept är med en klassisk senaps- och dillfyllning, men låt gärna fantasin ha spelrum. StektströmmingmedpotatismosStrömming kan varieras på många sätt
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. - Rabatt Oatly 250 ml Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.