Lägg upp fisken och glasera den med örtoljan lägg en klick pepparrots-ost ovanpå. Hacka örterna, kör dem tillsammans med salt, vatten och olja till en grön röra, sila eventuellt det hela, sätt åt sidan
Stek abborrfiléerna i smör i en stekpanna. Gör rent stekpannan om det behövs, tillsätt mer smör och stek baconet knaprigt, tillsätt kapris så att denna får fräsa med baconet en stund
Stekt abborre med betor, brynt smörhollandaise och pepparrotEn rätt med klassiska smaker till fisk. Servera den nystekta abborren med nykokt färskpotatis, betorna och hollandaisesåsen
4 50 g smör eller margarin 1/2 dl dill (hackad) salt och svartpeppar ca 24 strömmingsfiléer 1 dl rågmjöl 3/4 gurka msk riven pepparrot Till servering potatis puré Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret och pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
500 g nötfärs 1 potatis, riven 1 dl kokt rödbeta, riven 3 msk kapris 1 gul lök, riven 1 ägg 1 dl grädde 1,5 tsk salt olja, att steka i smör, att steka i 4 ägg, till stekning 4 skivor vitt bröd, till stekning 10 cm färsk pepparrot, skalad 1 ask krasse sallad, att servera till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.