En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar. 200 g inläggningsklar sill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléerna i önskad. 0,5 kruka dill
Lägg upp fisken och glasera den med örtoljan lägg en klick pepparrots-ost ovanpå. Hacka örterna, kör dem tillsammans med salt, vatten och olja till en grön röra, sila eventuellt det hela, sätt åt sidan
Börja meddill- och ansjovissmör. Smaka av med salt och peppar. Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
Börja meddill- och ansjovissmör. Smaka av med salt och peppar. Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
Stekt abborre med betor, brynt smörhollandaise ochpepparrotEn rätt med klassiska smaker till fisk. Servera den nystekta abborren med nykokt färskpotatis, betorna och hollandaisesåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.