Värm upp en stor stekpannamed oljan på medelhög värme. Blanda fläskblandningen med vetemjölet. Lägg fläskblandningen i stekpannan och låt det steka 6-7 minuter på varje sida eller stek det till genomstekt. 500 g sidfläsk skurna i 1x10 cm breda strimlor
Servera fläsket med sallad, ris eller nudlar och resten av såsen. Stek längst ner i ugnen, 125 grader, i ca 5 timmar. Höj värmen till 200 grader och stek det mitt i ugnen ytterligare 20 minuter tills det har fin färg och är knaprigt. 1 kg sidfläsk i hel bit
Steksidfläsketknaprigt i en torr, het stekpanna. Det blev denna goa sallad med knapriga valnötter, sidfläsk, äppelbitar och en härligt sötskarp senapsdressing
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Värm upp en stekpannamed oljan och vitlöken. Smaka av med salt. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Låt svälla 15 minuter. Häll upp på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och tryck/ kavla ut tunt och jämt
Lägg i klyftad lök och tjockt skivade morötter och låt dem stekamed en stund. Känn efter med en provnål att den går lätt att sticka ner i köttet, då är det färdigt
Flytta över de gräddade kakorna till ett galler med en stekspade och låt svalna. Det jag tyckte allra bäst om med kakorna är att de blir så knapriga och håller sig så i kakburken med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.