Josefin Casteryd. St Clement’s cake har, namnet till trots, ingenting alls med vare sig helgon eller påvar att göra, utan är i själva verket resultatet av ett gammalt barnkammarrim om olika kyrkklockor i London
Inga som helst problem att njuta av fantastiska smaker heller…. Frukost, lunch, middag och mellanmål. Skapa egna veckomenyer av recepten under rubrikerna frukost, mellis, lunch/middag och dessert
Ursäkta att det har vart så tyst på bloggen på sistone. Helt ärligt så har jag ätit både lunch och middag ute de senaste fyra dagarna och knappt satt min fot i köket
Saint Albray är en pastöriseradost gjord på komjölk, där kossor betat på fridfulla ängar i närheten av Baskien och Bearn idistriktet Jurancon, sydvästra Frankrike bortom Pyrenéerna
Som vanligt är det italiensk glass, gelato, för det tycker jag är godast. Var jättenoga med att röra hela tiden så att det inte blir ”äggröra” i botten på kastrullen
Igår var det ju som bekant St Patrick's day. Inte för att jag någonsin behövt en ursäkt för att häva i mig Guinness och Jameson, men inte är jag den som låter ett tillfälle till fest (fast här på Åland heter det förstås "fää") gå mig förbi
Stöt karamellerna till smulor i en mortel. Låt stå i frys minst 3 tim. 10 st karameller turkiskpeppar. 1 st äggula. 8 st mjuka lakritspinnar, turkisk peppar
Vispa grädden till ett fast skum. Häll smeten i en form och frys minst 3 tim eller kör den i en glassmaskin. 2 st äggulor. rivet skal av 1 st lime. 2 msk strösocker
Frostingen för du genom att vispa ihop creamcheese och florsocker tills du själv tycker att de smakar bra, sedan häller du lite apelsin essens eller valfri annan smak
Stöt karamellerna till smulor i en mortel. Det går även bra att göra glassen i plastglas. Sätt fast en tejpbit från sida till sida över lakritspinnen, så hålls den på plats
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästenlösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.