Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål). Grädda i mitten av ugnen 40-45 minuter. 6 msk Kikkoman-soja. 800 g blandfärs 1 vitkålshuvud, medelstort (funkar även med spetskål eller savoykål) 1 gul lök Smör till stekning 1 kokt kall potatis 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 2 ägg 6 msk Kikkoman-soja 2 msk sirap 2 msk kalvfond, koncentrerad 2 msk smält smör 1 msk farinsocker Salt Vitpeppar
2-4 tunna skivor fläsk. 2-4 tunna skivor fläsk. ”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Müslibröd med äpple2 stycken5 dl vatten50 g jäst1 dl rivet äpple1 tsk salt2 msk olivolja1 msk honung2 dl müsli8-10 dl vetemjöl specialVärm vattnet till ca 37 grader. Grädde bröden i ca 3 minuter, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare 25-30 minuter
Glöm det där med att köpa pepparkaksdeg. Att göra egen deg till pepparkakorna är enklare än du tror. Allt rörs i ihop i samma gryta på spisen och sedan får degen stelna i kylen
4-5 baguetter (fast jag gjorde 3 rätt stora). Lös upp jästen i vattnet med en visp i en 2-liters bunke, tillsätt vetemjöl och vispa massan slät. Snitta 3-4 snitt på snedden och sätt av på stenen eller plåten. 4-5 baguetter (fast jag gjorde
Idag har vi blivit bjudna på en riktigt god tacopaj hemma hos mina vänner Mia och Tommy. Fick tips av Mia att lägga folie så här för att inte kanterna skulle sjunka ihop
Jävligt Gotts Knäckepizza 1-2 personer. Grädda i ungen på 200 grader i ca 10-12 minuter. Jävligt Gotts Knäckepizza 1-2 personer 1 hel rundplatta knäckebröd (jag använde leksandsknäckes brungräddade)
Häromkvällen var det verkligen ett sånt där man tager vad man haver tillfälle i vårt kök. Vi skulle vara bortresta några dagar så det gällde att äta av det som fanns att tillgå
Låt dem småputtra på låg värme med baconen och löken (eller i en kall panna, som tv-tanten sa, och sätt till löken och baconen efter en stund) och vänd på de där rackarna lite då och då
På vår närmaste matbutik fick jag se färska kronärtskockor. När jag stod där, kom butiksägaren Mousa fram och presenterade ett oemotståndligt recept för dessa enorma blomknoppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.