Spröda solroskakor
Milda.se
Milda.se

Spröda solroskakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g Milda mat & bakmargarin
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 dl grovhackade nötkärnor
  • t ex hasselnötter eller mandlar
  • 1 dl solroskärnor
  • gärna rostade
  • 1 tsk bakpulver
  • 90 g grahamsmjöl
  • 120 g vetemjöl
  • 50 g mörk choklad
  • hackad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Rör margarin och farinsocker poröst.

    Tillsätt de grovhackade nötterna och solroskärnorna. Rör om.

    Blanda bakpulver, grahamsmjöl och vetemjöl väl och tillsätt det. Arbeta samman till en deg.

    Tillsätt den hackade blockchokladen. Dela degen i 30 delar och forma till små bollar. Lägg dem på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Platta till kakorna.

    Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.