Rånen har en underbar smak av vanilj och de blir sååå spröda och bara smälter i munnen. Jag ska vara ärlig, till första plåten använde jag en mall som jag klippt ut och där jag gjorde runda rån som efter gräddningen skulle rullas runt en trägaffel, så det blir just rullrån
Spröda nutella bakelser för 4 pers. Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Jag gillar att baka rullrån, det går snabbt och blir supergott. Jag har ett elektriskt rullrånsjärn vilket gör det hela mycket enklare än att ha en gammeldags som man värmer på spisen
Var försiktig då rånen blir spröda. Blanda samman vetemjöl, vatten, socker och hälften av grädden. Vispa resten av grädden till skum och blanda ner i smeten
Hjälp vad veckan springer på. Och snart är det långledigt igen. Känns som att semestern kommer i en rasande fart samtidigt som det är massor kvar på jobbet att göra
Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda gärna ihop det genom en sil för undvika eventuella klumpar
Spröda och luftiga baguetter som toppas med lite flingsalt. Passar perfekt till en soppa eller sallad. Goda att servera med bara lite smör eller en god olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.