När jag lade fram att vi skulle få spenatsoppa en dag denna veckan, rynkades det lite på näsan. Men den här soppan fick en liten tvist och blev supergod
Jag letade fram en påse spenat i frysen och resultatet blev. spenat. Det var längsen jag bjöd på ett enkelt och gott recept, vi har helt enkelt bara ätit tråkigt haha
Skölj spenatenoch skala och skär löken i klyftor. Spenat. Skölj potatisen och koka i saltat vatten. Fräs lök, vitlök ochspenat i smöret i en varm panna
Precis innan servering strimla baby spenatenoch strö över grytan och låt den sloka ner i grytan. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna
Tomater, lök och vitlök blandades med spenatoch jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Skördetid och obegränsade möjligheter att improvisera denna köttfria måndag. Blanda alla ingredienser utom tomaterna och den rivna osten och häll i det förgräddade pajskalet, fördela jämnt
Stuvad vitkål & spenat som vi åt till lax förra veckan, men som passar precis lika bra till kött. Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Lägg blandningen på spenatenoch servera. Lägg upp spenaten på ett salladsfat. Skär bort den lilla roten på brysselkålen och ta bort de yttersta bladen om de är fula och alltför torra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.