Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar med en gaffel. Skiva potatisen och oliverna. Tillsätt äggsmeten och grädda omeletten på medelvärme tills den börjar stelna
Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka. Servera med tomater, basilika och persilja över tortillan
Spanskpotatisomelettmed ost och lök. Något som vi ofta hade med oss i picknickkorgen var tortilla. Att just tortilla var favoritmaten beror dels på att den var väldigt god att att äta kall och dels på att det var en maträtt som var enkel att få tag i, eftersom de sålde färdiglagad tortilla i de flesta matbutiker
Det är tortilla, spanskpotatisomelette. Börja med att skölja purjolöken och potatisen. Häll därefter över kikärts och havredrycksblandningen över löken, potatisen och tofun i pannan och rör försiktigt om lite i bottnen så allt blandas väl
Eller tortilla om du vill eftersom det är lite spanskinspireratmedpotatis i. Peta lite med en gaffel i frittatan/tortillan så att äggstanningen rinner ner ordentligt till botten
Häll rejält med olja i en stekpanna, Värm upp den och lägg i potatisen. Låt sedan tortillan glida ner i stekpannan igen så du får gräddat andra sidan med
Ett enkelt sätt att pimpa omeletten eller bli av med lite potatis (ehum det sistnämnda behöver jag göra nämligen för jag köper massa potatis som jag inte äter upp så bara ligger dom där och gråter
SPANSKTORTILLAMEDSÖTPOTATIS ( V+ GF ). Tortilla, omelett med lök & potatis, är en nationalrätt i Spanien & serveras både som huvudrätt men kanske framför allt som tapas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.