Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Idag vid lunch kokade jag ihop en väldigt enkel med så otroligt god liten gryta på fläskfilé. Utöver detta ingick också hemmagjord potatissallad, aioli, hemmagjort smör, baguetter, dessertostar och grillade kycklingben
Sedan bar det av med tåg till Astrid Lindgrens värld där det var höstmarknad. Det är så mysig miljö att gå omkring i och de har fått till den där rätta höststämningen med alla marschaller, eldkorgar och halmbalar med pumpor och annat
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden utan salt och peppar i en skål som rymmer all kyckling. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Förutom min suveräna brushetta (ödmjuk som vanligt) så blev det grillade kyckling- och grönsaksspett med en härligt pepprig mangosalsa, potatisklyftor och Café de Paris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.