6 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk maizena majsstärkelse 3/4 dl sweet chilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja 1 1/2 tsk salt flingsalt att strö över koriander till garnering Lägg till i inköpslistan
mexicanchili. Skär kycklingfiléerna i bitar och fräs dem i olivoljan. Lägg dem åt sidan när de är klar. Finhacka löken, vitlöken och det mörkgröna på purjolöken (ger fin färg), gör små buketter av broccolin och fräs allt detta tills det blir mjukt
En av de rätter som vi fått laga på kursen (och en av de rätter jag gillar bäst i thaiköket, förutom grön curry som jag utan att överdriva älskar) är Chicken, chili & cashew- krispiga grönsaker, lätt friterad kyckling och med en lätt hetta är den riktigt grym men också farlig att äta då man gärna äter mer än vad man kanske egentligen ska
Koriander är ju en krydda som alla inte är förtjusta i, men jag tycker att just blandningen av samtliga örter, an chili och lime, är det som ger räkorna karaktär
The marinade works just as well if you throw it on right before you put the chicken in the oven. Here spiced up with chili and salt, but you can put any spices on
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.