Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgrytamed fisk och grönsaker
Soppgrytamed kött 2-3 portioner 200 g nötkött (grytbitar eller liknande) 1 morot 1 - 1/2 dl makaroner Tomatsås 1 burk krossade tomater 1 msk olivolja 1 tärnad/skivad vitlöksklyfta 1 tsk mejram 1 tsk salvia 1 tsk timjan salt svartpeppar 1/2 dl vatten Lägg alla ingredienserna till såsen (allt utom vattnet) i en panna och låt det småkoka några minuter
I den här goda soppgrytan samsas sparrisen med potatis, ärtor och fisk, både lax och torskrygg, och den avnjöts till lunch en av de allra första riktiga sommardagarna i slutet av förra veckan, när vi kunde sitta ute i trädgården och äta till ackompanjemang av blomdoft och fågelsång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.