Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Häll upp soppan i skålar, och strö över rostade fänkålsfrön och fänkålsdill. Garneringen av fänkålsdill och rostade, hela fänkålsfrön är inte bara kosmetisk
Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med denna soppa, som dessutom tack vare den rostade blomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vit blomkålssoppa
Vi har många mogna tomater i trädgården så i helgen gjorde jag en tomatsoppa. Mixa soppan. Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Strö över de rostade morötterna och pumpakärnorna i soppan, garnera med färsk koriander. Mixa soppan med crème fraiche och saften från lime, smaka av med salt
Toppa med rostade nötter eller kanske kokosbacon. Lägg en klick i soppan och/eller i mackan. Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg
Med zucchini och tomater blir den både mustigare och vackrare i färgen. soppan kan med fördel göras pårostade rotfrukter och grönsaker som du har över efter en annan middag – gör mycket (dubbel sats minst) och lägg det överblivna i låda i kylen eller frys in för att sedan få till denna soppa snabbt och enkelt
Sätt igång ugnen på 180C. Den köttfria lätta lunchen som även passar som tillbehör. till köttet. Som vanligt går det lika bra med vanlig vitlök som med
Dela tomaternapå hälften. En tallrik som jag kunde vrida och vända på, pallra upp, dra bak, skjuta fram, åt sidan, gå fram mot, backa ifrån, elevera ovan, ljussätta, putsa, finjustera, pynta, vinkla, dekorera och garnera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.