Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
När man då inhandlar en pumpa till två personer så räcker den till lite olika saker, på tarten i inlägget före så hade vi en fjärdedel tärnad pumpa och till den här ljuvliga soppan ytterligare en fjärdedel
Strö över de rostade morötterna och pumpakärnorna i soppan, garnera med färsk koriander. Mixa soppan med crème fraiche och saften från lime, smaka av med salt
soppan kan med fördel göras pårostade rotfrukter och grönsaker som du har över efter en annan middag – gör mycket (dubbel sats minst) och lägg det överblivna i låda i kylen eller frys in för att sedan få till denna soppa snabbt och enkelt
Nu till soppanpå de överblivna resterna från din tidigare goda middag. Det här är en enkel vardagssoppa som är så god att den med fördel kan serveras som förrätt även vid mer festliga tillfällen
Sedan rostade vi de avsköljda kärnorna i torr het stekpanna med örtsalt och peppar ur kvarn, gott som snacks medan alla väntade påsoppan med kurrande magar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.