"Flourless Chocolate Cake" är inte bara en chokladkaka i mängden - den är chokladkakan med stort C. Föreställ er en smet bestående av en massa fin choklad, smör, äggulor, vatten, lite kaffe och vanilj - men utan en enda gnutta mjöl
Kajsa Warg upptar i sin Hielpreda i hushållningen för unga fruentimmer, köttbullar av hackat kött (kalv, men även får- eller oxkött sägs fungera), rivet bröd och ägg
Vispa in mjölken lite åt gången så att smör- och mjölblandningen löses upp. Täck med aluminiumfolie och låt först bli genomvarm i 20-30 minuter, ta sedan av folie och grädda till fin färg
RECEPTPapier Mache-klister3 dl vetemjöl9 dl vattenBlanda vetemjöl med 4 dl kallt vatten – vispa och tillsätt resten av vattnet under vispning. Koka upp till krämliknande konsistens på spisen ca 3-4 min. Gör så många jävla lager tills du svär och säger ”nä nu får det fan vara nog”- Jag började nog svära runt sisådär 10 lager
Kringlor med socker på - ta då mindre socker i degen. Man slår ut en ägghvita på en porslins- eller glasskifva (i brist däraf på en flat tallrik) och ställer det att torka på en varm plats, skyddad för damm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.