Gillar man heta smaker så hackar man ner hela chilin med kärnorna kvar. Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Gnid in filéerna med grillkrydda. 2 kg kycklingfilé. 12 kg kycklingfilé Grillkrydda 1,5 dl olivolja 4 msk sweet chilisås 2 tsk salt 1 paket djupfrysta franska örter 1 dl klippt gräslök 2 hackade vitlöksklyftor 1 citron, rivet skal och saftenSätt ugnen på 175 grader
Blanda samman hackad vitlök med hackad rosmarin och salvia. Lägg skivorna i en form med kanter. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och köttskivorna runtomkring
Jag har varit hemma från jobbet idag med halsont och skallebang och mest legat under filten. Surt känns det för i morgon är det Kulturnatt i Ånge med en massa bra musik och roligheter
Marinera kycklingfilén ett dygn och den blir mycket saftigare i köttet, stekt blomkål med lite kryddor är kanongott tillbehör tillsammans med mango chutney
Skär kycklingfilén i strimlor. Den här pastasalladen var egentligen ämnad för en somrig picknick i solen på en strand med vänner men vädret tillät inte just idag
Men nu kommer receptet på en varm pastasalladmedkycklingfilé och pesto. Jag har bakat en Chokladfudgekaka med daim och receptet kommer att dyka upp på bloggen inom kort
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.