Koka upp vatten, buljong och lagerblad. Skala eller skrubba morötter och potatis. Skiva morötterna och dela potatisen i bitar, och låt koka i buljongen i 5 minuter
Skala potatisen och skär i små bitar. Lägg potatis och grönsaker i en kastrull, häll i vattnet, det ska täcka grönsakerna/potatisarna, lägg i köttbuljongen
Här har du receptet på den godaste kalla soppa jag ätit. Visst är den vacker. Helt vegetarisk om du byter ut garneringen mot avokado och rostade salta fröer
Nu är det sopptider igen. I alla fall hos oss som har haft soppuppehåll under sommaren. Målet är att äta soppa en gång i veckan, men vi har bara smygstartat än så länge
När jag var liten bodde vi hela somrarna ute på landet, helt fantastiskt att få växa upp så. Sommarlovet kändes riktigt långt och härligt och jag hade ständigt något kul på gång
Så måste du smaka den tapan om Salmorejo cordobés som har två viktiga ingredienser om spansk mat. När du frågar till spanskarna om traditionella recept från Spanien, de svarar absolut majoritet att Gazpacho andaluz eller Salmorejo cordobés (kall tomatsoppa från Córdoba i Andalucía) som är två av bästa recept med medelhavet smaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.