Solrosbröd
Sjyssta brön
Sjyssta brön
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dag 1 på morgonen.
  • 150 g vetesurdegsgrund (gärna från champagne ;) )
  • 300 g ljummet vatten
  • 225 g vetemjöl
  • 75 g fint rågmjöl
  • Vispa ihop allt i en bunke och täck med plast. Låt surdegen jäsa till sig och bli bubblig i rumstemperatur till kvällen, cirka 8-12 timmar
  • Dag 1 eftermiddag/kväll.
  • Surdegen från ovan
  • 700 g vetemjöl (Vetemjöl special, Manitoba Cream eller annat proteinrikt mjöl)
  • 200 g durumvetemjöl
  • 100 g grovt rågmjöl
  • 670 g vatten
  • 175 g solroskärnor
  • 25 g brödsirap
  • 25 g salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.