Smält margarin. Häll ner mjölk och kvarg. Värm tills det är fingervarmt. Smula sönder jästen i degbunke och ta hälften av degvätskan för att lösa upp jästen
Börja med smör, buljongtärning och vitt vin i en gryta, sedan den hackade löken. Skär upp fiskblocken i 2–3 cm tjocka skivor och lägg ett lager på löken
Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37º. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, honung, solrosfrön, ljust och milt fullkornsvetemjöl och nästan allt vetemjöl
  Foto. Mia 4 port 300 g kycklingfilé 1 pkt strimlad skinka (Pärsons 180g) 1 tsk flytande margarin 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 1/2 dl chilisås 2 tsk curry salt & svartpeppar 10 st små champinjoner 2 bananer 20 g jordnötter Tillbehör
Från boken Soppor, Bröd & Röror av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman (ja, precis de två som gjort systrars söta-böckerna), har jag hittat det här receptet på solrosbröd
Det här brödet åt jag till frukost förra helgen och det var helt ok smakmässigt. Det bästa med brödet var att man kunde ta upp det färdigjäst ur frysen och bara grädda det innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.