I dag erbjuder jag en enkel recept på soljanka, en rysk soppa/gryta på vitkål med goda korvar *ler* Mer vatten/buljong - blir det soppa, mindre - gryta
Smakerna mognar då och soljankan blir ännu godare. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg köttet i en ugnssäker form som du smörjt med lite olja, och låt det rosta i mitten av ugnen i tio minuter på varje sida
Idag blev det husmanskost här hemma. Kidsen älskar Köttsoppa med klimp (Eller klimpen är det jag som älskar), men inte mycket slår en stor tallrik soppa till middag
Bryn köttet i fett, salta och lägg det i gryta. Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört
Skär tårtbottnen i tre delar. Mosa en banan och bred på den nedersta bottendelen. Lägg på den andra delen och bred 3 dl vispad grädde smaksatt med kakao uppepå
Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (på älgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
Ugnen. 200 grader Tid. 1½ - 2 timmar. 1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra
En grå dag som denna så finns det inget bättre än en värmande och härlig köttsoppa. Jag gör den på klassiskt vis och visst tar det lite tid, men det är det väl värt
Ingredienser Portioner. 4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.