Köttsoppa Soljanka
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.400000005960464 kg nötkött, högrev , eller annat framdelskött från nöt
  • 12 dl vatten
  • 2 st köttbuljongtärning(ar) , gärna mörk oxbuljong
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 0.5 tsk kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 st gul lök (ar)
  • 1 bit(ar) purjolök (ar)
  • 5 st persiljestjälkar
  • 1 bit(ar) rotselleri , liten
  • 2 st gul lök (ar)
  • 1 bit(ar) rotselleri , liten
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré , rågade
  • 2 st saltgurka , sammanlagd vikt cirka 150 g
  • 1 l oxbuljong , drygt, enligt receptet ovan
  • 75 gram rökt skinka
  • 2 st wienerkorv (ar)
  • 1 msk socker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 skiva(or) citronskiva(or) , tunna
  • 1 dl svarta oliver
  • 1.5 dl gräddfil , försök helst få tag på smetana (syrad grädde)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.