Jobb

Jobb

  • 16 Recept
Picklad rödlök – fräscht tillbehör

Picklad rödlök – fräscht tillbehör

Varför har jag aldrig picklat rödlök tidigare. Så enkelt och så snabbt – och så blir det så gott. Funkar bra till hamburgare och grillade grejer, som kött och korv
Kotletter med svampsås

Kotletter med svampsås

Krydda kotletterna, stek dem ca 3 min på var sida. Slå ca 3/4 dl vatten i stekpannan och låt dem småputtra under lock 2-3 min
Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kalops 750 gram högrev 300 gram morötter 4 st gul lök(ar) 15 st kryddpepparkorn 0,5 tsk salt 1 st vitpeppar , från kvarn el
Fiskgratäng med dill och citron

Fiskgratäng med dill och citron

Sätt ugnen på 200 grader. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en form. Krydda med salt och peppar. Skiva purjolöken och fördela ut runt fisken tillsammans med körsbärstomaterna
Biff Stroganoff med smörstekt Savoykål

Biff Stroganoff med smörstekt Savoykål

Klassisk Rysk kötträtt Biff Stroganoff är en rätt som varit populär i många år. Den skapades i Ryssland redan på 1700-talet av Greve Stroganoff’s kock
Rysk laxsoppa II

Rysk laxsoppa II

Ansa och strimla purjolöken tunt. Skala och skär moroten i tunna slantar. Ansa och strimla sellerin. Skala och finhacka vitlöken
CHICKEN KIEV

CHICKEN KIEV

När jag på 90-talet bodde och arbetade i England, så var den här rätten poppis. Fanns att köpa i frysdisken, som panerad fisk går att köpa här
Dubri

Dubri

Detta är ett recept som jag lagt upp tidigare men eftersom att det är så gott är det värt att tas upp igen
Soljanka (rysk köttsoppa)

Soljanka (rysk köttsoppa)

(klicka på bilden, för en större bild). (4 port. ). Buljong och köttkok. 0,4 kg nötkött. 12 dl vatten. 2 st. köttbuljongtärningar
Rysk fläskfilé med vitkål

Rysk fläskfilé med vitkål

Rysk Fläskfilé med vitkålDu behöver. 800g fläskfilé1 litet vitkålshuvud100g smör3 dl finhackade grönsaker (exempelvis morötter, stjälkselleri och purjolök)100g färska, hackade champinjoner1 1/2 dl grädde5 msk vatten1 msk koncentrerad kalvfond (kan uteslutas)1 tsk paprikapulver1 msk koncentrerad tomatpuré1 msk inlagd kaprissalt och vitpepparSå här gör Du
Rysk Rödbetssoppa Borsjtj

Rysk Rödbetssoppa Borsjtj

Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. Skala alla rödbetor och grovriv dem, spara en rödbeta till senare