En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Jag brukar i vanliga fall göra fläskfilémedbananmed såsen direkt i stekpannan, men den här gången testade jag att göra det som gratäng istället och det blev gott det med
Grilladfläskfilémed confiterad vitlök och bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie. Vi åt vår fläskfilémed rödvinssås och ugnsrostade jordärtskockor
Fördela kokos, ingefära och limeskal över bananerna. Bryt bitar av chokladen och stoppa ner i fickan. Toppa de grilladebananernamed rommascarponen vid servering
Skiva bananerna (½ per person) och stek efter köttet. Lägg köttet åt sidan och håll det varmt. Pudra över curry och slå över grädde och crème fraiche i önskad mängd, beroende på hur mycket sås man vill ha
dubbelmarinerad fläskfilémed smak av ingefära och balsamvinäger. Som oftast använde jag fläskytterfilé och det funkade minst lika bra som fläskfilé i den här rätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.