Prebiotika i form av resistentstärkelse kan vara bönor av olika slag eller potatismjöl. Resistentstärkelse är glukosmolekyler som sitter ihop på ett sådant sätt att enzymerna i munnen, magsäcken och tunntarmen inte kan bryta ner dem
Hälsosmarta - Josefi & Ulrika och på vår blogg. HÄLSSOMARTA - Josefi & Ulrika. Du som vill och behöver kan även välja att utesluta frukt(socker) och mjölksocker (laktos) - kanske om du känner att allt sött triggar ditt sötsug eller om du exempelvis vill bli av med candida
(Då man skall göra potatisgratäng och få den riktigt krämig är det viktigt att inte skölja bort potatisens naturliga stärkelse som ger just den här krämigheten
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Blanda ihop grädde, stärkelse/Maizena, tomatpuré, dill, salt och vitpeppar
Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar. Efterstek i ugn, ca 30-40 minuter på 100 grader till önskad stekningsgrad. 1 msk vispgrädde, 36-40%. 2 dl vispgrädde, 36-40%
Sötpotatis eller batat som den också kallas innehåller mer kolhydrater än potatis, men jag äter den ändå oftare än potatis eftersom den innehåller antioxidanter, c-vitamin och järn
TweetE-post. Majsstärkelsen kommer att göra grytan krämig. 1 msk majsstärkelse. Blanda majsstärkelse med 2 dl vatten, rör om tills stärkelsen är helt upplöst i vattnet. 1 msk majsstärkelse
TwitterFacebookSkriv utLinkedInGoogleE-postRedditGillaGilla Laddar. Själva tanken med att koka potatisen i gräddmjölk är att få ur stärkelsen ur potatisen som då reder hela anrättningen
Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig. Skala potatis och skär i skivor ca 0,5-0,75 cm tjocka. (Jag använder en 5-liters kastrull. Låt koka upp, sänk plattan och koka på svag värme ca 3-5 minuter. Efter 3-5 min ska potatisen fortfarande vara hård, men "böjbar", märker du att den blir mjuk tidigare så sluta koka då. 2-5 dl mjölk. 5-2 tsk salt. 3-4 dl (ca 100 g) riven ost
Hetta upp sesamolja och rapsolja i en stor wook- eller stekpanna. Tvätta riset ordentligt för att få bort det mesta av stärkelsen, då klibbar inte riset sig lika lätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.