Det är väl även dax för att jag lägger upp ett nytt recept här snart nu också. Jag får även lov att fixa till mått på blåbärskakan (pekar på inlägget inunder) som fick lovord utav grannen, och det önskades recept
Idag damp den första bokreakatalogen ner på hallmattan, Akademibokhandeln som kom först. Men har redan varit ute på nätet och förhandsbeställt Mina favoriter i år
Det känns som om skolterminen nyss har börjat, ändå är slutetpå terminen så nära. Just nu är det i alla fall mycket föräldramöten, utvecklingssamtal och andra möten både på jobbet och i skolan som ska hinnas med innan julen kommer
Idag har varit en bättre dag än igår på matfronten. Pappa fick ännu extra Mustapekka på sin portion. (*) Kyckling(**) Färskost rullad i svartpepparBevis på att jag inte alltid lyckas
Det som inte många vet är att alla näringsämnen finns oftast kvar i grönsakerna även om dom har varit frysta eftersom dom frysts in ganska snart efter dom skördats
Så är snart den här arbetsveckan slut, skönt för den har varit stressig. På tisdagen, när vi avslutat vår måltid och tänkte betala, så bad han oss att sätta oss utanför restaurangen med honom för ytterligare ett par glas
Recept på Baklava turkisk efterrätt. Man tar valnötter och hackar sönder dem i en påse med en hammare. I går lagade jag en turkisk efterrätt baklava med förmycket apelsin i att den blev sur
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.