3 sillar på tvären och höjden! Nu är det snart julafton….
Steffes matblogg
Steffes matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g gr
  • 0.5 st purjolök 3 st morötter 1 st gul lök 5 dl silad sillag Sillag Portioner: 2 dl 1/2 dl ättiksprit (12 %) 1 1/2 dl vatten 1 1/2 dl strösocker 1 lagerblad 5 hela nejlikor 1/2 msk stött kryddpeppar Så här gör du Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Blanda lagen i en kastrull, ge den ett uppkok så sockret smälter och låt den sedan kallna. Skär sillen i bitar. Slå över lagen och låt dra i ett dygn. Tillagning Lägg sillen i önskad burk. Skölj purjolöken och skiva den. Skala morötter och lök. Skär moroten i ringar och löken i grova bitar. Lägg allt tillsammans med sillen. Slå på kall sillag och låt det stå minst
  • 1 liten burk
  • 120 g avrunnen
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 40 g löjrom
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1/2 msk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 12 portioner
  • 450 g urvattnade sillfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 5 vitpepparkorn
  • 10-15 kryddpepparkorn
  • 5-6 lagerblad dill
  • 1/2 dl whisky
  • 1 1/2 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit
  • 5 msk socker
  • 2 cm

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.