Idag är det julafton, men vi har inte ledigt på Kakbloggen. Denna gång tipsar vi om en väldigt julig kaffedryck, Gingerbread Latte (Kaffe Latte med pepparkakssmak alltså) som min sambo fullkomligt älskar
Vi var dock trygga inomhus på Rambla, ett nytillskott bland Londons tapasrestauranger och vi var alla taggade att testa den catalanska maten vi hört så mycket om
Verkligen tea time känsla. * 2 ägg* 1 msk ghee* 1/2 dl pofiber* 1/2 dl kokosmjöl* 1/2 dl mandelmjöl* 1 msk fiberhusk* 1 tsk bakpulver* örtsalt (osäker på mångd så smaka av)* lite lökpulver (kan uteslutas)Sätt ugnen på 175C. Blanda de torra ingredienserna och bland i äggsmetenRulla till ca 6 bollar med fuktade händer platta ut på bakplåtspapper till tekakor och grädda i mitten av ugnen ca 20 min
Egentligen är det inte mycket mer än en förskönad version av te med mycket mjölk i, men med lite extra piff i form av vispad grädde och lite kanel och socker på toppen blir det en fantastiskt god dryck som lindar in allt i bomull
Tänk vilka ljuvliga frukostar man kan få med sådana här godsaker, eller tänk vad trevligt att bjuda hem nära och kära på lite Afternoon tea hemma i trädgården
Jag blev kvar i London över påsken eftersom jag har möte med min handledare om min masteruppsats nu i veckan, ingen mening att åka till Sverige över helgen bara
Idag damp den första bokreakatalogen ner på hallmattan, Akademibokhandeln som kom först. Men har redan varit ute på nätet och förhandsbeställt Mina favoriter i år
2 portioner. 1. Värm mjölken i en kastrull till ca 65 o. Vispa tills det bildas ett skum. 2. Häll kaffet i en kopp och häll sedan i mjölken och skummet överst
Recept på Baklava turkisk efterrätt. Man tar valnötter och hackar sönder dem i en påse med en hammare. I går lagade jag en turkisk efterrätt baklava med förmycket apelsin i att den blev sur
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.