Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Vi missade att nagga bröden innan sista jäsningen så det fick vi göra precis innan tekakorna hoppade in i ugnen, det är därför de ser lite knöliga ut
Det har har varit världens hype om sötpotatis ett tag nu och jag själv älskar dom men har fastnat lite i pommes spåret och fick lov att utvidga mina vyer under veckan
Engagerar man dem i matlagningen är chansen större att de smakar på maten. Skala och riv sötpotatisen. Sätt ugnen på 225°C. Lägg bollarna på en ugnsplåt och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
I loved the cake the first time I made it but it was a bit to heavy to my liking so this time I made it whipped cream cheese instead of buttercream and it turned out just lovely
Var sugen på att testa att baka med vasslen jag hade över efter äggosten så därför fick de bli lite härligt goda tekakor, svårt att säga om vasslen ger någon direkt annorlunda smak, men jag använde det istället för mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.