Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. Lägg den tillsammans med den kondenserade mjölken, saffranet, smöret och kardemumman i en kastrull
Cornflakeschoklad med smak av apelsin. Rör ner Nutella ochapelsinessens när chokladen har smält. Klicka upp lagom stora högar på ett bakplåtspapper eller ännu hellre i små kakformar/godisformar, ni vet den där storleken mellan knäckformar och bullformar
Klä en form i valfri storlek med bakplåtspapper och pensla lite olja över. Smaksätt den med vad du vill – kanel, kakao, pepparkakskrydda, limeskal osv – valet är ditt
Vit chokladtryffel medapelsinoch saffran, lyxigt julgodis. Efter en långpromenad i skogen och korgen full med granris så har hemmet dekorerats och adventsljusstaken lyser och gör mig sällskap i köket
Vänd ner pak choien och servera med riset, sesamfrön ochcashewnötter. Samtidigt ville jag hitta på ett nytt recept att dela med mig av, så det blev den här skitgoda, enkla och relativt snabba woken till slut
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Att smälta choklad och blanda med något gott är det allra smidigaste sättet att göra julgodis på, ingen termometer behövs och det kräver verkligen minimal arbetsinsats
Nu menar jag inte söndagstrampa utan benen ska gå så snabbt du bara kan. De är så smidiga att göra, man kan variera fyllningen och man kan ha dem med sig överallt (så länge man inte har en fyllning som är jätteblöt, då blir det äckligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.