Smaka av med salt och ev mer currypasta. Skär fisken i stora tärningar och krydda dem med salt. Ta grytan från värmen och låt stå i ca 5 minuter. Servera fiskgrytanmed jasminris, cashewnötter och thaibasilika 4 portioner
) Hur som helst var den här fiskgrytanmed saffran riktigt god. Medelhavskosten har den senaste tiden blivit en hel del uppmärksammad ur hälsosynpunkt, och i boken Mitt medelhavskök kan man läsa om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss
2 st morot, skurna i tunna stavar 1 st broccolihuvud, skuren i buketter 1 st zucchini, skuren i halvmånar 1 st purjolök, grovt skuren 1 st vitlöksklyfta, fint hackad 400 gram vit fisk, skuren i kuber 400-500 ml kokosmjölk 2-3 tsk ingefära, malen 2 tsk gurkmeja 1 tsk citrongräs, stött 3 msk coconut aminos* 1 st citron, saften efter smak salt
Ingredienser Portioner. 4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Bland annat så testade jag på att göra en förrättscheescake med bland annat tomat och fetaost. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Den här mustiga fiskgrytanmed smak av saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
) i även med zuccinin skuren i ganska stora halvmånarfinhacka stjälkarna av koriandern och i med de med, samt grönsaksbuljongtärningenSalta och peppralåt koka ner , smaka av, tillsätt ev mer salt, peppar
- och gick ut därifrånmed två tyger, ett byxtyg och ett festtyg - båda med leopardmönster. Servera med tzaziki och varför inte en greksallad med fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.