2 st morot, skurna i tunna stavar 1 st broccolihuvud, skuren i buketter 1 st zucchini, skuren i halvmånar 1 st purjolök, grovt skuren 1 st vitlöksklyfta, fint hackad 400 gram vit fisk, skuren i kuber 400-500 ml kokosmjölk 2-3 tsk ingefära, malen 2 tsk gurkmeja 1 tsk citrongräs, stött 3 msk coconut aminos* 1 st citron, saften efter smak salt
Blomkålsfalafel medasiatiskasmaker, zoodles och tahinisås. Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Jag mortlade först och sedan hackade jag allt ytterligare med en kniv tills det blev som en pasta. I helgen som gick så började jag bläddra i mina kokböcker igen något som jag inte gjort på länge och hittade ett recept på en asiatisk fiskgryta ifrån Jamie Oliver
Ikväll åt vi denna enkla och lättlagade middag med andakt. Skölj av sjögräsnudlar under kallt vatten, låt dom rinna av och lägg dom sedan i pannan och blanda ihop tillsammans med köttfärsen och sojasåsen
Var kanske för feg med chilin för det verkar inte ha funkat på mig. Inspirationen till denna Asiatiska grytan fick jag av Remsan (som vanligt, känner mig nästan som en stalker
Smaka av med salt och ev mer currypasta. Skär fisken i stora tärningar och krydda dem med salt. Servera fiskgrytanmed jasminris, cashewnötter och thaibasilika 4 portioner
Krydda med salt och peppar och lägg fisken ovanpå grönsakerna. Jag gillar lergrytan eftersom alla smaker och näringsämnen bibehålls man inte behöver tillsätta extra stekfett
Ingredienser Portioner. 4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Fiskgrytamed linser. ½ dl sweet chilisås, gärna med vitlökssmak. x Fiskgrytamed linser. Låt ingefära och curry fräsa i olja på medelvärme några minuter
Johan försökte avleda mig med tacos (som annars är en storfavorit) men nej, jag ville verkligen ha fiskgryta och då kompromissade vi och gjorde en fiskgryta haha
Häll upp i soppskålar och toppa med jordnötter och lite finhackad chili om hetta önskas. Sänk värmen och avsluta med att lägga i glasnudlar och sockerärter i 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.