Via Smartson har vi de senaste veckorna fått testa två produkter ur Santa Marias Asia-serie. Vill du läsa mer om vad andra testpiloter tycker kan du kika under taggarna #smartson #santamariaseverige på instagram eller på Smartsons facebooksida
För exakt 250 inlägg sedan hade jag inte en blogg. Tänk. Bara ett brinnande intresse för vegetarisk mat, en växande passion för bak och en vilja att dela med mig av den begränsade kunskap jag satt inne med
Lite tomt nu när allt är över och förbi, jul och nyår med uppskruvade förväntningar. Ja då är det 2013 då. Jag hörde på radion i början av december att julhandeln för första gången på 14 år eller något sånt skulle gå ner, men det tror jag knappast. Nu är det 2013 och jag blickar frammåt mot ett bra år, jag har en magkänsla som säger mig att det blir så. Saltar och pepprar runt om och steker sedan i ugnen på 150 grader tills innertempraturen är 55 grader. Det tar ca 45-60 min beroende på tjocklek. /jimps 150 grader till. ca 45-60 min
Mixa slät i lite vatten till en knallgrön juice. Bloggen fyller 1000inlägg och då är det såklart dags för en festmeny. 1/4 liten färsk vitkål alt spetskål. 1 tsk rivet citronskal. 1 dl grädde. 1 dl mjölk. 100 g mörk choklad, 70%. 1 dl socker. 1/2 dl socker. 1/2 dl ljus sirap. 1/2 dl grädde. Till såsen vispas socker, grädde och sirap samman och kokas upp till 110 grader. Innan servering sätts ugnen på 175 grader. 1/4 liten färsk vitkål alt spetskål. 1 tsk rivet citronskal. 1 dl grädde. 1 dl mjölk. 100 g mörk choklad, 70%. 3 äggvitor 1 dl socker. 1/2 dl socker. 1/2 dl ljus sirap. 1/2 dl grädde
Idag ville lilleman baka bullar- men vi hade slut på jäst. 100 g mjöl20 g kakao140 g socker1½ tsk bakpulveren nypa salt40 g osaltat smör1,25 dl mjölk 1 ägg0. 300g florsocker50 g osaltat smör125 g naurell färskost ( typ Philadelphia ) Värm ugnen till 175 g. Skeda upp i pappersformar och låt grädda i mitten i cirka 20-25 min. Väl mött,Petra 100 g mjöl. 140 g socker. 1½ tsk bakpulver. 1,25 dl mjölk. 1 ägg. 125 g. 175 g
Det hade - innan stelning - ungefär samma konsistens som italiensk maräng. Jag minns det inlägget. Någon kanske kan upplysa mig om varför det ingår både florsocker och strösocker i receptet - jag är dålig på socker
Det var nog (nästan) hundra år sedan jag gjorde biskvier, kan tänka mig att jag gjorde det på bagerilektionerna på gymnasiet (Någon gång måste jag berätta om våra lektioner med den skräckinjagande Bagar-Gert från Holland)
-/kg på Ica idag dessutom. Inte tränat på exakt 1 vecka o en dag så det är nog sånt som spökar också. 1 morot. 1 gul lök. Låt småputtra under lock i 2-3 timmar, tills köttet blivit så mört så det nästan faller isär. Vispa ner grädde, creme fraiche, soja (efter smak, ca 1 msk) salt o peppar
Förra helgen fick jag ett samtal från en av Darlingens kompisar som ville att jag skulle baka kakor (med superkort varsel plus att jag jobbade de dagarna) som de skulle ha på mannens svensexa
Detta blir mitt inlägg nummer 100. Aldrig hade väl jag kunnat tro att jag skulle kunna komma på så mycket att skriva om så jag skulle komma upp i 100inlägg. 150 gram Philadelphia ost. 1 äggula. 3-4 dl vispgrädde. saften från 1 citron. 4 laxfiléer 150 gram Philadelphia ost. 1 äggula 3-4 dl vispgrädde. saften från 1 citron salt och vitpeppar
-)När jag provsmakade fördes min tankar direkt tillbaka till min barndoms semestrar i Grekland då man efter middagarna fick en efterrätt bestående av en halv kokosnöt fylld med söt, krämig och iskall kokosglass
Lime- och enbärssmör. Lime- och enbärssmör. Efter en lång alldeles, alldeles underbar dag och ett avklarat tolvslag intog vi soffläge och kollade en svensk film, och trötta barn somnade en efter en som de var - någon i glittrig tyllklänning, någon i skjorta och en minsting enbart i blöja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.