Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar. - Läs hela inlägget här 1 helt ägg. 1-2 tsk dijongsenap
Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
ex riven rå potatis, (vegetabilisk) grädde, "no-egg", mjöl, nötsmör, kokt ris/bovete/hirs/mosad potatis eller havregryn, det beror lite på hur smeten ser ut (om den är torr/lös)
Att mackor kan varaså gott. Så här enkelt fixar du mackorna. Jag gillar att dra ihop några varma mackor när jag är lite småhungrig på enklast möjliga sätt
Till detta dracks det bellingham-vinet jag skrev om tidigare. Fruktig men inte så söt. Imorse var det ägg och bacon, andra dagar soppor, pannkakor idag röding
Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Kanelbullar ska bakas på kanelbullens dag, både för att det är roligt och för att det är så gott. Arbeta in det rumsvarma smöret tills allt är välblandat
Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–6 dl vetemjöl. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, den ska vara ca 1 1/2cm tjock. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.