Kladdkakassemla, jag menar – kan det verkligen bli fler. Ja men hejsan. Nu är det dags snart att äta semlor, om man lyckas hålla sig till den speciella, utsedda dagen… Gillar du semlor
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck
Leonard Cohen – Everybody knows. Att förnya gamla invanda maträtter är en utmaning. 1 – 2 vitlöksklyftor (hackade). 5 – 6 svarta oliver (hackade). Forma köttfärsröran till fyra 1,5 – 2 cm tjocka biffar och stek på medelvärme tills de är helt genomstekta
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Jag har skapat ett par nya favoritpannkakor. Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
Burmesisk kycklinggryta, 4 port 1 kilo kyckling, skinnfria bitar med ben1 gul lök, finhackad3 vitlöksklyftor, finhackade1 liten bit ingefära, skalad och finhackadrapsolja till stekning2 teskedar gurkmeja1/2 tesked kardemummakärnor, stötta1 tesked korianderfrön, stötta5–7 hela nejlikor2 kanelstänger10 svartpepparkorn1 lagerblad1 dl vatten1 burk kokosmjölk3 msk koncentrerad kycklingfondsaft från 1 citronsalt och peppartopping. Häll i kokosmjölk och koka i 20–25 minuter under lock
Hej igen. Det har varit paus för bloggandet nu i sommar, men nu börjar ju vädret bli trist igen. Perfekt för långa matlagningssessioner i köket, med andra ord
Kycklingen blev lite bränd, inte vand vid honung i marinader – honung bränns lätt vid. Längesedan ni fick ett nytt recept, men igår vart jag riktigt inspirerad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.