Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Det blev en supergod saffranskycklingrätt. Vi hade tinad innerfilé och dess bitar var lagom, men om ni har vanlig kycklingfilé skär den i mindre bitar först
Skär kycklingen i lagom stora bitar och låt bitarna brynas på tillsammans med löken. Kyckling och "jag tar vad som finns hemma till", blev riktigt gott till dagens middag
Hemma i Skåne känner jag mig alltid bortskämd med saker som jag som barn tog för givet. ett dignande fikonträd, hemodlade söta tomater och rejält med färska örter i trädgården
Enkelt som tusan och fantastiskt gott är det världens bästa grej att smaksätta sås och annat med. Vira in vitlökarna i varsin bit folie och ställ in i ugnen tills de blivit mjuka (bara att klämma på dem med en diskhandduk/grytlapp)
Jag blandade ihop den med squashtagliatelle och stekt kyckling. Kycklingen kan bytas ut mot lax. Mixa ihop avokado, basilika, valnötter, soltorkade tomater och vitlök med en stav mixer till en krämig röra
Skär kycklingen i bitar och bryn den i lite olja. Krydda med salt och peppar. När kycklingen är genomstekt häller du över vitlöksklyftorna och marinaden de ligger i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.