Fyllning broccoli-, kassler- och fetaostpaj. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Oliv- och tomatpaj. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Servera gärna grytan med ris. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
Låt en kastrull medvatten sjuda utan lock. Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift meden älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnendagen innan hon kom hem
Med anledning av vårt jubileum ordnade jag en trerättersmiddag som fick enliten kärlekstvist eller samtliga rätter dekorerades med hjärtan ska jag väl säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.