Jag bakade bröd och hade gjort små kantarell- & västerbottenostpajer. Jag älskar bland annat mustiga köttgrytor, kantarellrisottomedrödvinssås och rostas, hemmagjorda hamburgare och jag älskar också havskräftor
Pensla filobladetmeduppvispat ägg. Smaka av med salt och peppar. Dela purjolöken, skölj den under rinnande vatten och skiva den samt tärna savoykålen, tillsätttill kasslern
Blanda persilja, chili, ströbröd ihopmed hummerköttet och tillsätt grädde. Smaka av med salt. Dela hummern försiktigimitten och kröp ur köttet och lägg åt sidan
Gaffelmosa fetaosten, blanda ned yoghurten och krydda med svartpeppar. Dessutom är de enkla att göra, dock aningenpillrigt eftersom att filodegen är så tunn, men i helhet enkelt
Precis som sig bör var upplägget knytis och mittbidrag blev småpajermed en sötpotatisfyllning. Om du har svårt att få tag på mjölsorterna så kan du istället laga pajskalet med det här väl beprövade receptet
IngredienserPortioner. 4 4 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin 4 msk vatten Fyllning 1 1/2 purjolök 1/2 msk smör eller margarin 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g) 1 msk kapris 2 msk hackad persiljaFyllning 2 1/2 purjolök 1/2 msk smör eller margarin 1/2 röd chili 50 g salamiÄggstanning 3 ägg 1 dl grädde 2 dl mjölk 2 dl riven ost 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5. - Rabatt Kungsörnen 300 g - 2 kg Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad LaktosfriVisp/Matgrädde 5. - Rabatt Valio 5 dl Mer info Ladda kupong
Blanda den hackade persiljanmed crème fraiche och västerbottenost. Jag tycker att det blirtillräckligtsaftigt som det är, men om du gärna vill ha en sås tillkycklingen så skickar jag med ett enkelt recept på en balsamsås som passar jättebra till denna rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.