Det passar då ganska bra med att ta en paus med småländska kringlor. Småländska rågkringlor5 dl mjölk (jag använde sojamjölk vilket också fungerade utmärkt, det går även använda sur mjölk eller sur grädde)5,5 hg vetemjöl5 hg grovt rågmjöl350 g smält smör2,5 dl strösocker25 g bakpulver25 g hjorthornssaltBlanda de torra ingredienserna, häll på smöret blandat med mjölken och rör ihop till en deg
Inte som mormors, men nästan. Receptet hittade jag på en Sköna hem-blogg "Hemma med Helena Lyth". Jag valde dock att hoppa över momentet att doppa kringlorna i socker, för det gjorde inte mormor med sina rågkringlor
Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Tog många år innan jag testade att göra kroppkakor för första gången, hade fått för mig att det var äckligt
2st Småländska isterbandDillstuvad potatis. Idag fortsätter vi lite på dilltemat och stuvar några King Edward potatisar som serveras med grillade isterband, dom blir bara godare när skinnet spricker lite
4 st småländska Isterband. Skala potatisen och skär den i tärningar. Skala och hacka löken. Bryn potatisen i margarin ca 8-10 min, stek därefter löken tills den blivit mjuk
Hur gott är det inte med kroppkakor. Om degen är svår att hantera och fastnar på fingrarna, toppa händerna i vatten så blir det lättare att hantera kroppkakorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.