Idag fortsätter vi lite på dilltemat och stuvar några King Edward potatisar som serveras med grillade isterband, dom blir bara godare när skinnet spricker lite
Egentligen skall man använda stångkorv och inte isterband men den enda väsentliga skillnaden mellan stångkorv och isterband är att isterbanden är syrade
Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg. Häll ned vatten, buljongtärningar, senap och soja och låt koka i ca 5 min
Isterband i gratäng, potatisgratäng med isterband - fungerar det. Slanta isterbanden och stek på svag värme i lite smör, under tiden skivas potatis och lök tunt
Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. 4 portioner4 småländskaisterbandStuvad potatis. Lägg isterbanden på en plåt och stek dem gyllenbruna i mitten av ugnen, 20-25 minuter. 4 småländskaisterband
Åt isterband för någon vecka sedan men i ärlighetens namn köpte vi två packet och nu börjar det bli dags att äta upp det andra om det inte skulle gå ut själv
Det passar då ganska bra med att ta en paus med småländska kringlor. Småländska rågkringlor5 dl mjölk (jag använde sojamjölk vilket också fungerade utmärkt, det går även använda sur mjölk eller sur grädde)5,5 hg vetemjöl5 hg grovt rågmjöl350 g smält smör2,5 dl strösocker25 g bakpulver25 g hjorthornssaltBlanda de torra ingredienserna, häll på smöret blandat med mjölken och rör ihop till en deg
Inte som mormors, men nästan. Receptet hittade jag på en Sköna hem-blogg "Hemma med Helena Lyth". Jag valde dock att hoppa över momentet att doppa kringlorna i socker, för det gjorde inte mormor med sina rågkringlor
Isterband - en lätt syrlig svensk favorit. Skåra isterbanden på längden och fyll dem med blandningen. 4 isterband, ca 600 g. 4 isterband, ca 600 g 4 msk finhackad gul lök
Servera de stekta isterbanden med morotsmos och senapskräm. Glöm inte att matsortera skal från morötter och rester från krasse, citron och lagerblad för en mer hållbar matlagning, och njut av dina isterband med morotsmos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.