Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Det passar då ganska bra med att ta en paus med småländska kringlor. Småländska rågkringlor5 dl mjölk (jag använde sojamjölk vilket också fungerade utmärkt, det går även använda sur mjölk eller sur grädde)5,5 hg vetemjöl5 hg grovt rågmjöl350 g smält smör2,5 dl strösocker25 g bakpulver25 g hjorthornssaltBlanda de torra ingredienserna, häll på smöret blandat med mjölken och rör ihop till en deg
Inte som mormors, men nästan. Receptet hittade jag på en Sköna hem-blogg "Hemma med Helena Lyth". Jag valde dock att hoppa över momentet att doppa kringlorna i socker, för det gjorde inte mormor med sina rågkringlor
Skala och hacka lök, vitlök och svamp. Fräs färs, lök, vitlök och svamp i en stekpanna med smör. Rör i tomatpuré, sweet chilisås, oregano, salt, peppar och vatten
I Spanien kan man överallt köpa färdiga vacuumförpackade tortillas. Här är det inte fråga om det mexikanska tortillabrödet utan om en spansk potatisomelett - Tortilla España
Skala potatis och lök. Tärna potatisen och hacka löken. Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka
Täck med de resterande tortillasbröden och tryck till. Skär tortillasen i snibbar. Dela köttet i mindre bitar och fördela dem över 2 vetetortillas. 4 st vete-tortillas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.