Boken ”Sju steg” går ut på att ge läsaren, inte bara goda och nyttiga recept, utan också på att ge verktygen som behövs för att omställningen till ren och läkande kost blir beständig
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Jag gjorde precis som jag gör när jag använder vanlig potatis dvs koka med mycket salt tills potatisen blir mjuk (dela först den i mindre bitar), häll av vattnet men spara en skvätt i botten av kastrullen
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt spenaten tina i ett durkslag. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Skär små hål in i fläskkarrén och stoppa in vitlöksbitar och ingefärsbitar. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. 2 msk hackad persilja till servering
Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, och frågar du mig så är sill ett måste. Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
Riktlinjer och tankar om en blodsockerstabiliserande kost och om att gå tillbaka i tiden…. Längre ned hittar du flera riktlinjer som kan vara till hjälp
Gissar att det är all lax som är orsaken till det. Ett tips är att äta den med kniv och gaffel. Även förra året visade jag några laktosfria alternativ till julbordet ↓
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.