Det är nu ett år sedan jag var ute på min första vintertur på snöskor och med tält. Innan dess hade jag bara varit på dagsturer och en lite längre tur då jag följde med och jagade ripa men då bodde vi i stuga
Idag har varit en bättre dag än igår på matfronten. Pappa fick ännu extra Mustapekka på sin portion. (*) Kyckling(**) Färskost rullad i svartpepparBevis på att jag inte alltid lyckas
Inte minst för allergiker kan också salladen ofta vara en räddning på julborden för den innehåller sällan gluten, ägg, laktos eller nötter (fast salladen med valnötter och ädelost är här ett undantag då
Det kan i och för sig bero på att jag jobbade igår men ändå, liksom. Planering brukar vara det bästa verktyget till att få det att funka och ett sätt är att köpa på sig frysta grönsaker när man handlar
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.