Häll iblomkål och broccoli stöt sönder den med en potatisstöt låt det bli varmt. Smält smöret, ha i vetemjölet och späd med grädden och mjölken till en lämpligkonsistens
Täck med ost och gratineratills det fått färg, c. Smaka av med salt och peppar. Gratineradblomkål. Idag blev det en jättegod vego måndag av rester från i julas
Blomkål &Broccoligratäng. Ibland måste man gå igenom frysen när ny mat ska rymmas. Och till det serverades Blomkål och Broccoligratäng, svartvinbärsgeletill det
När jag är sjuk och interiktigt orkar laga mat (vilket jag varitnyligen) blir det därför alltsomoftast en färdiggrilladkycklingmedpotatissalladtillmiddag
Koka den mjuk, men medlite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkålenimindrebitar. Lägg den varma blomkåleni en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Rör om då och då och krydda med resterade salt och vitpeppar. Då blomkålen är ganska mjuk men ändå lite hård hällar du av vattnet och lägg det i en ugnsfast form
Sedan har jag ju såklart lagat mat också och idag stog det blomkålsgratäng på menyn, kanske inte låter jättesexigt men det går faktiskt att göra det till en riktig höjdare med hjälp av en god skinka, vin och ett par goda ostar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.